Onze Geschiedenis

In 1766 kwam in Kortrijk de eerste suikerbakker van de familie ter wereld.
Hij is de grondlegger van Banketbakkerij Vanderbeek, die nu al zeven generaties bestaat.

De passie voor het ambacht zat ook bij zijn nazaten in de genen. Zowel in de Westvlaamse tak als de Limburgse tak van de familie. Zij wisselden recepten en bereidingen uit in het Frans omdat ze elkaars dialecten onverstaanbaar vonden.

De overgrootvader van Michel vestigde zich op de Dageraadsplaats in Antwerpen.
Hij kreeg twee zonen, twee banketbakkers.

In Mechelen zocht Vertongen, een banketbakkerij waar er enkel dochters geboren werden, een opvolger.

Vanderbeek, hoofd van de Antwerpse  bakkersbond vond meneer Vertongen, hoofd van de Mechelse bakkersbond.


De overname was een feit... In 1939 startte Jean Vanderbeek in Mechelen. Aanvang oorlog, een uiterst woelige periode. Hij werd opgeroepen tijdens de 2de wereldoorlog. Desondanks hield hij het hoofd recht.

In 1960 nam Paul Vanderbeek de zaak over. Hij bracht Godiva naar Mechelen. Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk bij Ann, die klant was bij Vanderbeek en bij Michel Vanderbeek, zijn zoon en huidige banketbakker.

Zij zijn de fiere opvolgers en in navolging van hun voorgangers maken ze nog steeds hun producten met LIEFDE en de BESTE INGREDIENTEN!



"Wij maken alles met liefde voor het vak en de beste ingredi├źnten."
Michel&Ann