Godiva

Godiva Chocolatier
Een legendarische passie voor chocolade

Godiva Chocolatier werd opgericht in 1926 in Brussel en groeide uit tot een van de meest prestigieuze chocolademerken ter wereld. Vandaag gebruiken de Meester Chocolatiers van Godiva hun waardevolle talenten om vernieuwende recepten te creëren met de fijnste ingrediënten. Godiva's weelderige geschenkdozen bevatten verleidelijke smaken, fijne texturen en oogstrelende versieringen.

Het verhaal van Godiva Chocolatier

Dit is het ware verhaal van een chocolademaker waarvan de legendarische naam wereldwijd uitgroeide tot het symbool van luxe en prestige.

Het begon allemaal in 1926 in Brussel, waar de familie Draps een chocolade- en snoepjesatelier startte. Hun "pralinen" - typisch Belgische gevulde chocolaatjes - werden gemaakt voor grote winkels die in die tijd erg in de mode waren.

Joseph Draps stapte op veertienjarige leeftijd in het familiebedrijf. Daar ontwikkelde hij niet alleen zijn handigheid en creativiteit als chocolademaker, maar ook zijn zakelijk talent. Hij besloot een prestigieuze reeks chocolaatjes te ontwerpen en hen een veelzeggende naam mee te geven.

 

Hij koos Godiva omdat die naam internationaal herkenbaar is en tegelijkertijd verwijst naar de legende van Lady Godiva:

Toen Lady Godiva, vrouw van Lord Leofric, protesteerde tegen de hoge belastingen die zijn onderdanen moesten betalen, bereikten zij een akkoord: Lady Godiva zou door de straten van Coventry rijden "alleen gekleed in haar lange haar" en als de bevolking binnen zou blijven, achter gesloten luiken, dan zouden hun belastingen verminderd worden. De volgende morgen reed Lady Godiva zoals afgesproken door de stad, de burgers bleven allemaal binnen en Lord Leofric hield zijn woord en verminderde de belastingen. Lady Godiva veroverde het hart van velen en haar legende leeft voort, door de eeuwen heen.

Nergens worden haar passie, zuiverheid, sensualiteit, stijl en durf zo mooi gesymboliseerd als in een verrukkelijke doos chocolaatjes van Godiva, die op hun beurt alle harten veroveren.

De afbeelding van Lady Godiva vond heel natuurlijk haar plaats tussen de pracht en praal van de Grote Markt van Brussel, een prachtig decor waarin Godiva een van zijn meest prestigieuze Boutiques opende. Cyclische thema's, vakanties, seizoenen en sportevenementen inspireren zowel de etalage als de collecties zelf. Met Godiva worden chocolaatjes en pralinen een opvallend, buitengewoon geschenk.

Godiva nu

Godiva is nu aanwezig over heel de wereld, maar het is nog steeds in het hartje van Brussel dat onze Maître Chocolatiers hun unieke nieuwe pralinen ontwerpen.

Het zijn nog steeds de recepten van de oprichter en de versheid van de beste ingrediënten die het geheim vormen van Godiva's kwaliteit - kwaliteit die beloond werd met de aanstelling van Godiva als Hofleverancier.

 

"Bezoek onze Godiva shop."